Riktlinjer för hackathon i datajournalistik

29 Apr

5-6 maj 2012, Södertörns Högskola

1. Ni skall använda er av någon data från http://open.stockholm.se/

2. Ni får även använda annan data som finns fritt tillgänglig i någon form på internet.

3. Om ni tar fram ny data och använder i er presentation skall ni göra den tillgänglig på internet så att andra också kan ta del av och använda sig av datan.

4. Ni får förbereda er både med idéer, data, kod och designskisser innan hackathonet, men den slutliga presentationen och resultatet skall sammanställas under de 24 timmar som hackathonet pågår. Teamarbetet skall företrädesvis ske på plats på Södertörns högskola och inte i annan lokal.

5. Senast klockan 11:30 på söndag ska ni lämna in era bidrag genom att fylla i ett formulär med information om ert resultat. Era presentationer ska finnas tillgängliga på nätet så att vem som helst kan och ta del av dem.

6. Resultatet skall presenteras efter hackathonets slut inför övriga deltagare. Presentationen kommer att filmas och sändas ut live och sedan läggas i efterhand på http://fajk.nu/.

7. Fajk förbehåller sig rätten att publicera presentationerna och informationen om hur resultatet producerats på http://fajk.nu/. I övrigt är det deltagarna själva som äger upphovsrätten till det producerade materialet.

8. Deltagarna använder sina egna datorer och programvaror och kan därför använda sig av verktygen som finns på dessa. En strävan (ej krav) bör vara är att i så stor utsträckning använda fria verktyg och programvaror som finns allmänt tillgängliga på internet.

Kommentar
Vi tycker det är bättre att kalla detta för riktlinjer istället för regler då detta är första gången detta anordnas. Det viktigaste är därför att vi har en låg tröskel för alla att delta för att komma igång med egen datajournalistik. Om det blir fler evenemang framöver kommer vi förmodligen att ha mer tvingande regler om det skulle behövas.

Annonser

Ett svar to “Riktlinjer för hackathon i datajournalistik”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hackernytt | Om startups och allt som hör till. På svenska. | Hackathon i datajournalistik (Stockholm) - april 29, 2012

    […] Hackathon i datajournalistik (Stockholm) [fajk.nu] 0 poäng | Postat april 29 av Erik Starck […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: