Programpunkterna börjar rulla in

15 Nov

Antalet anmälda till knytkonferensen stiger. Vi kan nu med stor glädje börja presentera bekräftade programpunkter. Här är de tre första, signerade Journalistförbundet.

Värsta varselhösten – finns det någon framtid?

Hösten har varit full av varsel och nedskärningar. Går det att få en tillsvidareanställning idag eller är det bemanningsföretagen eller frilanskontoren som är våra framtida arbetsplatser? Hur ser det egentligen ut i branschen? Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling ger sin bild av läget på den journalistiska arbetsmarknaden just nu.

Det digitala källskyddet – har du koll på det?

Datorer, molntjänster, webbmail och smart phones. Den nya tekniken hjälper oss fixa jobbet på ett enklare och snabbare sätt men samtidigt ställer det till det för oss när det gäller att bevara källskyddet. Pär Trehörning och Petra Jankov Picha från Journalistförbundet förklarar varför du som journalist själv måste kunna dom här sakerna och ger ett par snabba tips på hur du kan undvika de vanligaste fällorna.

Våga satsa!

Nyligen höll Journalistförbunden en framtidskonferens där över 170 journalister och andra från branschen deltog. Ett av de budskap som konferensdeltagarna gav uttryck för var att branschen måste våga satsa när det gäller att prova nya betalningsmodeller och nya former för journalistik. Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling och Mittmedias VD Thomas Petterssohn diskuterar förutsättningarna för journalistiken och utmaningar för framtiden.

Låter det här intressant? Anmäl dig till konferensen nu. Deadline är på söndag. 

Vill du hålla en egen programpunkt? Plats finns fortfarande i gridden. Hör av dig till  lotta@skriva.net eller miriam.olsson@jeffery.se. Det går bra att komma in med sessioner också efter att man har anmält sig till konferensen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: