FajkHack 2013: 30 deltagare från 6 redaktioner anmälda, 10 platser kvar

21 Apr

I dagsläget är det ca 30 st som anmält sig till evenemanget. Eftersom vi satt en gräns på 40 deltagare så finns det alltså fortfarande möjligheter att anmäla sig här: http://korta.nu/fajkhack2013

Hittills så ser teamen ut som följande:
SVT kommer med ett eller två team
SvD kommer med ett team
Helsingborgs Dagblad kommer med ett team (prel)

I övrigt så är det medverkande anmälda personer från Sveriges Radio, Aftonbladet, Mittmedia/Sundsvalls tidning, Mediapilot + ett antal frilansare och egna företagare som jag uppskattar kan bli minst två-tre team.

Bra att veta är också att Martin Eriksson från företaget Artilect kommer att delta även i år tillsammans med en eller två av sina kollegor. Martin och co är grymt duktiga utvecklare och dataexperter (i dubbel bemärkelse) och förra året så hjälpte de till med datainhämtning, bearbetning och visualiseringar för de team som inte hade några egna utvecklare med sig. Det är denna roll de skulle vilja ha även i år så tveka inte att ta kontakt med dem inför evenemanget eller på plats, martin (at) artilect.com, 070-271 22 00, för att diskutera era idéer och vad de kan hjälpa er med.

Naturvårdsverket jobbar med att få ordning på sitt nya API för Utsläpp i siffror. Ni som skall delta kommer att får titta på detta innan själva hackathonet. Men förutom Utsläpp i siffror så finns det finns ju en massa annan data som ni kan använda er och som ni redan nu kan börja titta på ex här.

PS: Evenemanget är sponsrat av Knight-Mozilla Open News vilket gör att vi har kunnat sänka deltagaravgiften med hundra kronor (200 för medlemmar i Fajk och 300 kr för dem som inte är det). Och i det så ingår mat, fika och nätverk på plats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: