Gavin Sheridan från Storyful är årets keynote

7 Nov

Med bara några veckor kvar till Fajkon kan vi stolt presentera Gavin Sheridan från Storyful, världens första nyhetsbyrå för användargenererat innehåll, som konferensen huvudtalare. 

Gavin SheridanAtt få in en talare från Storyful är något av en drömbokning för en konferens som vill diskutera källkritik och journalistik år 2013. Storyful är en den första internationella nyhetsbyrån baserad helt på material från social medier.

Storyful samlar upp användargenererat innehåll från Youtube, Twitter och andra sociala plattformar, verifierar äktheten och distribuerar till redaktioner över hela världen. Bland kunderna finns bland annat New York Times, Reuters och Al Jazeera.

Gavin Sheridan är Director of Innovation på Storyful, medgrundare till bloggen TheStory.ie och föreläsare i journalistik på Dublin City University. Han är specialiserad på offentlighetslagstiftning, datajournalistik, realtidsjournalistik och verifiering av användargenererat material.

Han kommer att prata om hur Storyful gör för att garantera äktheten i sina nyheter. Hur kan man lita på bilder, klipp och ögonvittnesskildringar som sprids i sociala medier?

Annonser

Ett svar to “Gavin Sheridan från Storyful är årets keynote”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Snart dags för Fajkon! | Fajk - november 14, 2013

    […] Vi är väldigt glada att Gavin Sheridan från Storyful kommer från Dublin till Göteborg för berätta för oss hur världens första internationella nyhetsbyrå  baserad helt på material från sociala medier arbetar med att  verifiera användargenererat nyhetsmaterial. Läs mer här! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: